fredag 20 mars 2009

Goda grannar

Nog for att vi hade de basta grannarna nar vi bodde i Stangby....*fjask, fjask*...men man kan ju inte alltd ha sadan tur.

Kom hem fran jobbet idag (15:20) och fann ett stort plakat haftat till ett trad i mynningen till varan infart.
Pa plakatet stod det: "Please do something about your dog that never stops barking all day long" (Forst o framst sa reagerade jag pa felsyftningen pa skylten, men det ar lararreflexen i mig o lite "beside the point")
Visst har vi varit lite oroliga att varan lille Gunnar skaller for mycket. Upp till forra veckan lopte hunden pa andra sidan vagen och forutom det sa skallde han en hel del pa olika fordon som akte forbi... (Jag forstar om det ar lite storigt, men jag vet ocksa att han inte skaller hela dagarna i anda varje dag for igar nar jag kom hem lag han o sov i kallaren!!!)
Men ar det verkligen nodvandigt att smalla upp ett anonymt plakat som alla kan se??? En diskret notis i brevladan, eller annu battre en personlig forfragan hade varit mera hjalpsamt och vanligt. Om man visste vem det var sa kunde man ju prata och kanske komma upp med en bra losning...men nu ar det enbart enerverande!

Tim tror att det ar grannarna pa ostra sidan (det bor ingen pa vastra sidan o han mittemot har vi pratat med o fragat om Gunnar skaller for mycket. Han sa nej). Tim har pratat med honom forut och han har tydligen vissa attityd problem!!!

Grannen pa ostra sidan har flera frigaende katter som allt som oftast kommer springande pa var mark (vilket gor att hundarna skaller). Katterna har blivit raddade fran vara hundar flera ganger av Tim efter de sprang upp i trad pa var mark. OCH de jalvla katterna har flera ganger kommit upp till varan mark under natten da de har gatt PA vara bilar (tydliga spar pa huven av Tims nya truck: Need I say more) och in i varan lada dar de at radjurskott.

Dessutom sa aker deras ungar 4-hjuling precis bakom varat hus pa mark agd av "tippen" (olagligt) och gissa vad, nar de gor det sa skaller vara hundar...

Behover jag namna att Tim var redo att strypa grannen i fraga nar han kom hem i eftermiddags?? Han ska prata med honom imorgon. Vi far se hur det gar.... jag skulle inte vilja vara den grannen...

2 kommentarer:

Malin sa...

Det är väl inte alltid lätt att komma fram till en bra lösning när det gäller sådant här, vissa personer är lite speciella... dvs har grymma attitydproblem.
Alltså ni bor ju på en ansenligt stor yta så så förbaskat störigt kan det inte vara att en hund skäller. Hade väl kanske varit lite skillnad om ni bott i tättbebyggt område.
Tror ni er dessutom veta vem det är (en granne ni pratade med sa ju att Gunnar inte skällde) så svara med samma mynt.
Sätt upp ett stort plakat där ni ber vederbörande hålla kissemissarna VÄCK från er tomt och era bilar.
En god andel hundar skäller på och jagar katter och är de inne på er tomt så är det grannens fel att hundarna skäller.

Caroline sa...

Tim ville satta upp ett plakat att alla katter som fanns pa var mark skulle skjutas, alternativt hafta fast dessa katter till grannens trad. Jag tyckte att det var lite VAL aggressivt....
Och nog hander det att Gunnar skaller, men som du skrev, han bor inte direkt inpa oss och det finns andra hundar pa gatan som skaller. Naja, vi far val se vad som hander...sa gar det ar man bor i hicktown. Manga som bor har i Johnstown ar lite konstiga...