tisdag 31 augusti 2010

Vallfard

Forra veckan akte jag pa en buss resa till IKEA i New Jersey. Svenskklubben VASA sponsrade och vi hade ca 10 pers som akte. (Det var fler pa bussen men 10 fran VASA)
Det var jag och en busslast pensionarer. Men jag kande mig som hemma de var valdigt trevliga.
Det ar extra roligt att ga pa IKEA som utlandssvensk. Dels sa ar alla bocker i bokhyllorna svenska. (Jag tror det ar for att ingen skulle vilja sno dem, men jag kom pa mig sjalv att kolla bockerna mer an moblerna). Dels sa ar alla namnen pa varorna svenska och extra roliga eftersom ingen annan forstar. Mer om det senare. Sen ar det super harligt att kunna ata o kopa svensk mat o dryck o GODIS!
Forutom mat, sa kopte jag aven lite sma prylar. Kuddar, tacke, paslakan, kakformar som ar dalahast och skogsdjur, babyprylar till Tim's kusinbarn och annat smatt o gott.
En av grejerna jag kopte var en salladtork. Saladspinner: TOKIG (namnet ar ju guld!) Den kom med instruktioner:
Just ifall att du inte visste hur man gor. Och om man fortfarande inte vet vad man ska gora sa sager den andra teckningen att man kan ringa IKEA. Fast de lammnar inget telefonummer...so...you're screwed

onsdag 11 augusti 2010

From trash to treasure

Jag har en ny "hobby" eller ska jag saga addiction. Och det ar "yardsaling".
Det borjade lite latt med att Tim kopte tva stora lador med vinyl skivor for $2 i vintras. Det var hans ide att salja dem pa ebay. Han ville salja dem, men ville inte jobba pa det. Sa darfor var mitt koksbord fylld med staplade skivor i ett par dar...jag menar veckor..hmm...jag menar manader. Sa for nagra veckor sedan sa borjade jag slanga upp nagra skivor pa ebay. Och jag salde faktiskt en ganska snabbt. Da kom jag ocksa pa iden att salja lite av mina scrapbooking prylar. Jag har en del som jag har dubbletter av och annat som jag inte kommer att anvanda sa jag slangde upp det. Och det saljer som smor!

For 2 veckor sedan sa sag vi en annons for en auktion. Tim var intresserad i en hogtryckstvatt sa han "tvingade" med mig. Jag ville hellre stanna hemma, men jag foljde med. Och om jag ar glad att jag gjorde det. Auktionen var inte som de andra dar det ar ett auktions hus som tar avgift utan det var en familj som skotte det hemma hos sig. De hade MASSOR av grejer och det var inte sa manga dar. *Deal time*
Jag borjade bjuda pa lador som inneholl diverse skrap nar de gick for $1, jag kopte 3 lador med ramar i olika storlekar, en lada med dukar och andra tyg grejer, ett antikt stampel set, 2 lador med gamla flaskor i blatt o turkos, en lada med aluminium dekorations prylar och mycket mer.

Dagen efter gick jag igenom mina skatter och mycket av det jag kopte gillar jag. Jag beholl bara mina absoluta favoriter, resten la jag upp pa ebay. Den basta dealen en sa lange ar en liten malad dekorativ fagelbur.(Jag tycker den ar ganska ful)  Den var i en av "skrapladorna" som jag kopte for $1. I den ladan fanns runt 7-8 grejer sa jag betalade en brakdel av en dollar och den salde igar for $15.50!!!!!

Det ar mycket jobb att lagga upp grejerna. For man maste researcha innan sa att jag vet vad ett bra pris ar, sen maste man ta bilder, beskriva vad det ar och hur det ser ut, sen maste man ta reda pa hur mycket det kostar att skicka det innan man ar fardig. Efter nan har kopt det maste man saklart packa o skicka det.

Men for mig ar det vart det. Inte nog med att jag har tjanat pengar, men det ar spannande att se nar saker saljer och jag har lart mig massor om olika antikviteter.

Sa i helgen visste vi att de som hade auktionen veckan innan skulle ha en yardsale med det som var kvar. Och hela veckan hade jag angrat att jag inte hade kopt en del saker. Sa jag kopte allt jag gillade Plast grejer fran 50 o 60 talet, katt figurer, tra prylar, 2 smyckeskrin fyllda med smycken och lite annat. Det roligaste: Jag kopte en lite plastpase med olika  spelfigurer, och annat smatt. I pasen fan jag en suvenir fran Granna! Dom om min forvaning!

Vi fick reda pa att 2 orter hade sina "citywide yardsales" (det hander 1 gang per ort per ar) sa vi korde runt och kopte lite annat. Tim var glad han hittade massor av verktyg for inte sa mycket pengar och jag hittade lite fler smagrejer att salja. Det ar sa roligt att "wheela o deala" Tim ar expert pa att fa bra priser pa grejer och jag har lart mig. Sen var det kul att kora omkring o lara oss om de olika smastaderna runt om oss medan vi spenderade tid tillsammans.

Dagen efter fortsatte yardsaleorgien....

Men var inte oroliga...jag kommer inte forvandla mitt hus till ett skrapupplag. Om det inte saljer pa ebay sa kommer det att saljas nar vi har varan yardsale.

Om ni vill kan ni kolla vad jag saljer HAR