tisdag 30 juni 2009

picnic table

For nagra mander sedan kom Tim hem fran en auktion. Dar hade han inforskaffat fyra, ja 4, picnic bord for 70 dollar (totalt). Da ar det viktigt att tillagga att ett (1) nytt picnic bord kostar ca 90 dollar. Sa aven om jag inte var saker pa att vi behovde fyra bord sa var jag glad att antligen ha utomhusmobler som inte ar av vit plast och som inte kommer att flyga ivag, vilket sadana plastmobler definitivt kommer att gora eftersom det nastan alltid blaser pa varan tomt.

Vad jag inte visste var hur anvandbara vara bord ar:

  1. Hundarna gillar att anvanda dem som platform att sta sitta eller ligga pa. Utsikten ar mycket battre an fran marken och Molly kan sova utan att bli attackerad av en leklysten Gunnar

  2. Tim o jag placerade ett av borden i ladan och dar ater vi lunch nastan varje lordag o sondag medan vi laser tidningen.

  3. Jag gillar att ligga pa bordet och sola mig, alternativt lasa. Dels for att jag inte blir kittlad av gras eller smakryp och dels for att bordet ar platt och jag kan ligga pa magen o lasa. (Vilket jag inte kan gora i min solstol)

  4. Idag anvande jag bordet till att komplettera min workout med en step-up rutin. Det var sa bra! Jag fick jobba riktigt hart att "steppa" upp o ner, lyfta kna, o *gulp* hoppa upp o ner. Jag kunde dessutom anvanda det till o stretcha. Jag ser ocksa mojligheter for att trana armarna (men idag var det benen som gallde eftersom vi var o kajakade igar. Armade sa till mig att de hade fatt nog!)

  5. Sen anvander jag det till att ata lunch pa nar vadret tillater
  6. Och gosa med hundarna




lördag 27 juni 2009

A midsummer nights dream

Forra veckan firade vi midsommar med VASA (Den svenska klubben). Det var forsta gangen jag har firat midsommar pa 11 ar och det var en typisk svensk midsommar, d.v.s. det regnade! Det var sa harligt att ata sill, sjunga helan gar, prata svenska, gora en midsommarstang och dansa runt densamma. Jag tror att det var forsta gangen jag har nagonsin gjort en midsommarstang. Sa bara det var kul. Men det var sillen som var det basta... aven om bara de "riktiga" svenskarna var de enda som vagar ata inlagd sill. De andra gillade dock kottbullarna, laxen och knackebrodet.






Sen var det kul att jag har blivit nominerad att bli "Cultural Leader" for VASA. Det betyder att jag far beratta om olika svenska foreteelser for alla medlemmarna under motena. Jag ar sa glad o stolt att jag har en position inom klubben. Om jag ska vara del av nagot sa vill jag verkligen vara involverad. Dessutom gillar jag att prata infor andra, lara ut saker, speciellt om Sverige och sen gillar jag att skriva artiklar till "Informationsbladet", varat nyhetsbrev. Jag har redan planerat nagra saker jag vill prata om: Nationalsangen, kraftskivor, Tegner (varat lokala kapitel av VASA heter Tegner 109) Jag har ocksa gjort en frageformular dar medlemmarna kan fylla i vad intresserar dem.


Jag o Paula vid midsommarstangen VI tillverkade.

måndag 22 juni 2009

Jag spikar engrish

En av de roligaste web siterna pa lange ar http://www.engrish.com/ dar kan man fa se det har...och mer:

Ta med egen yxa


Mmmm...bacterium. Garna med en skal penicillin som efterratt.
Ser ocksa fram emot "braised bullfrog" och "incence eggplant".

Jag skulle vilja bestalla "soy sauce crabs with soy sauce" utan soja tack. Jag undrar vad menas med "lifestyle meat"? Jag undrar vad menas med det mesta pa den har menyn.
Tydligen fins det bara fast food stallen att ata pa har.
Hur visste du att jag var hemlig agent?

Det finns tusentals roliga exempel pa den har siten en roligare an den andra...skyll inte pa mig om du blir fast vid datorn hela dagen.

torsdag 11 juni 2009

smultron

Mmmmm...smultron...finns det nagot delikatare ord? Finns det nagot delikatare att ata? For mig vacker det barndomsminnen av varma sommar dagar. Smultron med mjolk efter en dag i skogen.

Ordet smultron smakar sa gott i munnen. Mycket battre an det trista engelska "Wild Strawberries" som inte alls beskriver hur magiska och lackra de ar. Och ordet smultronstalle finns bara inte.

Forra manaden borjade sadana har sma sota blommor komma upp overallt pa varan mark.

Igar gick jag pa promenad och markte att nu fanns det helt plotsligt sma, sma roda bar strodda over hela var grasmatta. Eftersom det varslas regn i natt o imorgon sa bestamde jag mig for att plocka min roda skatt innan de forstors.

Pa eftermiddagen borjade jag plocka. Alla var inte mogna an, de leker kurragomma i graset och de ar fasligt sma, sa efter en timme hade jag ca en deciliter. Tim tyckte att det inte riktigt kunde vara vart besvaret. Men sjalv ser jag det som meditation/skattjakt/workout. Sot, rod, delikat, ljuvligt doftande, godis-lik meditation. (Dessutom ar det gratis!) Jag hittade nagra stallen med storre bar och efter 2.5 timmar sa hade jag ca 4 dl.


Till efterratt hade vi smultron med vaniljglass. Mmmm...var definitivt vart besvaret och nasta vecka blir det mer.

söndag 7 juni 2009

three's a crowd



Nar jag hade tva hundar lyckades jag att ta jattefina bilder med bada hundarna vackert poserande med fin backgrund:










Sen vi har fatt Gunnar har jag forsokt att ta bilder med alla tre hundar vackert poserande med fin bakgrund...lattare sagt an gjort!!!

Antingen tittar nagon bort....
...eller sa gaspar nagon....
....eller sa borjar de leka/bita varandra....
...eller sa gar nagon ur bild...


...eller sa vagrar de posera...

...eller sa ror sig en o blir suddig. Suck!

Men ibland far man noja sig med det faktum att man har jattefina och glada hundar

List of the day

Har hittat tva nya bloggar om jag gillar skarpt. Forst om du vill ha roligt kolla in list of the day. Jag skrattade speciellt nar jag kollade in deras "motivational posters"
En annan som jag alskar for dess fina/roliga/bra bilder, goda recept och intressanta historier om livet pa landet (pa riktigt) ar pioneer woman