måndag 27 april 2009

Making the money

Hade yardsale i helgen och hade jattekul. Gick upp kl. 4.30 (inte sa kul). Korde till Jude som sen korde oss till hennes foraldrars hus. Vi kom dit och borjade packa upp kl 7. Redan da borjade folk stromma till. Sen fortsatte det dagen lang till kl 15. Och jag var i mitt esse. Jag hade sa roligt med att "leka" forsaljare. Jag skojade o sa att "vi tar kuponger" , "I'm ready to make a deal if you are" osv. Och jag salde, salde, salde... Jag forsokte pracka pa folk bade det ena o det andra och ibland lyckades jag. Folk uppskattade att jag forsokte och att jag hade humor.

Iallafall...det gick bra. Det "storsta" jag salde var ett utebord o stolar for 15 dollar, men sen salde jag massor av $1 saker. Summan av kardemumman var att jag tjande 140 dollar. For saker jag anda inte ville ha. Bra va!

Sen pa sondagen hade jag mote med min svensk klubb. En sak som vi gjorde var att ha 50/50 raffle. Det betyder att man koper lotter och den som vinner far halften av pengarna som folk kopte lotter for. Jag vinner aldrig, men man maste ju stotta klubben. Men gissa vad: Jag vann! 28 dollar. Bara sadar. Sa det var en valdigt lukrativ helg med andra ord.

Kram

Tycker det ar lite lustigt, det har med att krama sina kompisar nar man ses. Jag gillar det, men traditionerna i mina hemlander ar valdigt olika.

Nar jag traffar min (enda) svenska kompis har i USA sa kramas vi varje gang vi mots och sager hej da. Vi har gjort det sen den forsta gangen vi mottes. Och hemma i Sverige kramade jag alltid mina tjejkompisar.

Men jag kramar aldrig mina amerikanska kompisar. Inte ens Tims kusin som jag har kant i 12 ar och som har varit nara van med i nastan 2 ar. Den enda gangen vi kramades var nar hon fick reda pa att adoptionen av hennes senaste hund hade gatt igenom. Och nar jag o Tim gifte oss fick vi en gratulations kram. Men det ar annorlunda.

torsdag 23 april 2009

Vartecken


Det gor mig sa glad att vi har tussilago pa varan mark. Sma solar som paminner mig att det kommer mera...



















Vi har ocksa tva olika sorters vita blommor. Jag ar inte helt saker pa vad de ar, men jag ar glad att de ar har!


I helgen hittade jag arets forsta maskros. Jag har alltid gillat maskrosor for de ar som solar och de paminner mig om sommaren. Jag ar dessutom en hejare pa att odla dem (!)


Valkommen tillbaka. Har ar min rabatt med perenna vaxter som har lyckat ta sig upp igen. Denna bilden var tagen i helgen. Men efter regnet i borjan av veckan sa har de vaxt annu mer. Yey!


Forra aret gav Jude mig hennes rabarber att plantera i min tradgard. Jag planterade dem. Sen dog de och gras vaxte over dem. Snyft. Men nar jag gick pa promenad harom dagen sag jag att de faktiskt hade overlevt och hade borjat vaxa pa nytt. Jag sag till att dra ut gras och ringa in dom sa att de kan klara sig i ar. Rabarberpaj- here i come!

rollspel

Her tankt lite pa inlagget som Viktoria skrev om hur man och kvinnors roller fordelas.

Sjalv kommer jag fran foraldrar dar bada lagade mat. Jattegod mat. Detta har sina fordelar och nackdelar. Fordelarna ar att jag larde mig att laga god mat och att uppskatta god mat. Och jag tycker inte det ar konstigt nar pappa lagar mat. Nackdelen ar att jag foredrar mat som ar tillagad av mig sjalv (eller foraldrarna). Tim skulle kunna laga mat. Men han kommer fran en familj med en helt annan matkultur (typ inga kryddor!) och har inte lika mycket traning (hans pappa lagade inte mat, forutom att grilla). Darfor foredrar jag att laga maten, aven om man blir lite less pa att alltid gora det.

Nar det kommer till mekaniska saker sa ar Tim otroligt duktig pa det. Jag kallar honom min egen McGyver. Sa jag overlater garna de sakerna till honom. Har det med styrka o smuts o gora sa ar det inte heller min favorit. Jag har aldrig gillat att bli smutsig. Satt enligt mammas utsago i sandladan och gnallde over mina sandiga hander. Medan Tim dagligen ar nagon nyans av svart, gra eller brun utan nagra problem. Men det ar klart...jag hjalper till med jobb runt huset o marken som ar smutsigt: trailern, grasklippning etc. (fast inte utan gnall)

Nar det kommer till annat husgora har jag aldrig gillat att stada, tvatta eller diska, men for det mesta ar det mitt jobb. Dels for att hans mamma alltid gjorde det, men den storsta anledningen ar att han jobbar mer an jag gor, sa det har fallit pa min lott. Suck! Nar jag jobbade heltid som larare tog Tim over tvatten, vilket uppskattades och han gor det ibland, men det har for det mesta fallit tillbaka pa mig igen. Men av alla jobb sa har jag minst problem med det.

Nar det kommer till stadning o disk sa ar Tim mycket battre an jag pa att gora det noga. Vilket han gillar att poangtera, fast det hander ju inte sarskilt ofta tyvarr, vilket jag snabbt poangterar. Han har sagt att nar vi val har barn att han skulle kunna tanka sig att bli hemmapappa, vilket helt bryter med traditionella roller. Jag ar villig att lata honom forsoka om forutsattningarna passar.

Nar det kommer till tradgarden sa ar Tim den som ar mer aktiv. Han var den som foreslog krukor med blommor for att gora det fint. Han anlade gronsaksodlingen. Jag vattnade och plockade. Och han ar den som ar mycket battre pa att rensa ogras. I min asikt ar det som att stada, fast med jord.

Sa jag tycker nog att for det mesta ar det ganska jamlikt och rattvist. Fast det ar ju sant, mina jobb ar dagliga medan hans ar mindre ofta...men jobbigare.

onsdag 22 april 2009

It's a scam

Had some trouble with a slow computer today. But I'm used to it. It was only annoying because it took forever to download pictures to my blog.

Suddenly the phone rings and a guy with an Indian accent tells me that my computer is running slow and he can fix it. I was a bit suspicious and asked how he knew and he gave me some explanation saying that the computer sent error reports. (Which I have sent to Microsoft support so it was kind of believable) I also asked how he got my number and I really didn't get his explanation. I asked what the company was and he ask me to got to their website supportonclick.com. As he asked for some information from me (my name and number which he already had, obviously) I Googled the company, but it would redirect me right back to their site. So I Googled supportonclick.com scam and several entries came up. So I just hung up before giving him anything else. He tried to call back, but no luck there buddy.

What a crock! It turns out that they cold call people in the US, UK and Australia trying to sell their computer support. According to some web sites they are possibly even infecting people with Trojans that they then fix. Thanks for nothing!

Beware everyone!

Lov o ledighet

Forra veckan var det spring break har och vadret var magnifikt. Tyvarr betydde det att inte mycket blev gjort inomhus. Vem vill stada och scrapbooka inomhus nar man kan vara ute i solen. Visst krattade jag, gick promenader och satt o laste, men inte mycket blev gjort inomhus, som sagt....

I helgen sa jobbade jag o Tim hart med trailern. Min kompis (Tims kusin Jude) o hennes man Dave, kom over och hjalpte oss att ta ner vaggarna o taket pa lordagen. Det borjade klockan 7.30 pa morgonen med att ta av "skinnet"
Efter lunch sag det ut sa har.Vid 16.00 var vi fardiga, bara lite att plocka upp o slanga.
Pa kvallen at vi alla middag, satt vid elden (tra fran trailern) och drack vin som de hade tagit med sig. Med andra ord, en perfekt lordagkvall!
Denna veckan sa ar det regnigt och ingen har ringt mig for att jobba sa lyckligtvis har jag fatt gjort allt det som jag ville ha gjort forra veckan. Dvs gora mig i ordning for en yard sale som jag ska ha i helgen. Jag ska till byn dar Tims kusiner bor. Alla i den byn har yard sales pa lordag och jag har sa mycket att gora mig av med att det lat som en jattebra ide. I mandags borjade jag med att ga igenom alla klader som jag har haft pa vinden i nastan 2 ar. Jag fyllde en JATTE lada med sakert 100 olika kladesplagg att salja. Sen fyllde jag en stor sopsack med klader som skulle slangas. Hur kan jag ha sa mycket klader som jag inte anvander?
Sen igar bytte jag fran vinterklader till sommarklader i min garderob, samt stadade garderoben och insag att jag har alldeles for mycket klader. Varje lada, hangare och hylla ar sprangfylld! Jag far bara inte kopa mer.

Forutom klader sa har jag gatt igenom alla lador som var pa vinden for att hitta saker att salja. Det var kul for jag upptackte massor av fina saker som jag hade glomt bort att jag hade och vissa grejer som jag behover. Sen hittade jag massor av varor att salja. Jag fyllde 12 lador med saker som vi inte behover/vill ha. Need I say more? Det kanns skont att rensa ut och kanske till och mede tjana lite pengar. Jag langtar till lordag. Det ska bli fint vader och det blir kul att salja tillsammans med Tims kusiner.

torsdag 16 april 2009

The new workout plan

For alla er som behover en ny motions ide -prova krattningsmetoden.
  1. Se till att din uppfart ar fylld med smasten
  2. Anvand sloslunga som snorojningsmetod.
  3. Efter snon smalter se all smasten som nu ar over nastan hela grasmattan
  4. Satt pa din ipod och lyssna pa pumpande musik
  5. Borja kratta ihop smastenarna till hogar
  6. Repetera
  7. Repetera
  8. Repetera
  9. Repetera
  10. Ta fram skyffeln
  11. Borja skyffla och lyfta in stenarna in i traktor vagnen

Den senaste veckan har jag gjort den har workouten varje eftermiddag i nagra timmar. Och mina armar, min mage o min rygg blir helt slut. Grasmattan ser battre ut- fast jag fortfarande har ca halften kvar.

onsdag 15 april 2009

Saknad

Idag ar Gunnar hos vetrinaren for att bli steriliserad. Han ska stanna over natten.

Jag vet att det ar lite lojligt, men jag saknar honom redan. (Jag lamnade honom for 3 timmar sen) Jag ar lite deppig for att han inte ar har att kunna gosa med. Jag kande mig elak nar jag inte gav honom frukost, men de sa att han inte kunde ata efter kl 22 igar kvall. Han vantade o vantade, men ingen frukost kom. Sen hoppade han in i bilen och som vanligt gnallde han hela vagen. Aven om han alltid gor det nar han aker bil, sa hjalpte det inte mig. Nar vi kom till vetrinaren sa jag hej da och sen tog de honom. Jag ville nastan grata nar jag satte mig i bilen.


Nar jag kom hem letade Molly efter honom och sag nedstamd ut nar hon inte hittade honom. Jag borjade nastan grata... igen. Nu ligger hon o solar sig pa grasmattan istallet for att leka med sin basta kompis.


Jag langtar redan efter att plocka upp honom imorgon

tisdag 14 april 2009

My trip and my new dog

After making a minialbum (8X8) about my Curacao trip I had some pictures and cutouts left over so I decided to make a full size page to put in my annual scrapbook. I had learned to make paper ruffles on a blog I read daily (Life as Lou) and couldn't wait to use it on a page. I think it looks great mimicking a beach and grounding the page. Although I usually make pages using more muted colors and a lot of distressing I think these bright colors and the contrast with black fits the theme perfectly.
To make the page I used cardstock in black and neon colors, bling from various brands and cutouts using the cricut cartridges "Going Places", "Cuttin' Up" and "Doodlecharms".
____________________________________________________________________

As most reader of my blog knows, my newest dog Gunnar was called Earl when we picked him up. This led me to use the name of the show "My name is Earl" as the title for my page, but at the same time indicating the change by crossing Earl out and replacing it with his new and improved name.
To make the page I printed out all of my favorite pictures of Gunnar's first couple of days with us and arranged it into a collage onto the Basic Grey background paper. The borders and letters were cut and ripped out of DCWV Pet pages paper. The letters were cut out using the "Cuttin up" cricut cartridge. I wrote the journaling on white tags decorated with Heidi Grace ribbons and on a Colorbok sticky journaling block. Above the "r" in Gunnar I have a tag cut ou using the cricut cartridge "Going Places". I decorated it with a Making Memories rub on and ribbon, a heart punch-out, crystal stars and doodles as well as a flower brad bought through Oriental Trading Company.

Troubleshooting: Scrapbooking like most crafts are more about troubleshooting and hiding mistakes than anything. I want to share what I did on this layout. Because I accidentally stamped my date upside down on the shaped tag I decided to cover it with a label made with my Dymo label maker. But because I didn't have any other things that were black I added some black punch-out hearts, black ribbon (LOVE) and some black ink to repeat the color throughout the page.

fredag 10 april 2009

Pulmonic Ingression

Tim har alltid tyckt att det ar komiskt nar jag och mina svenska slaktingar pratar och vi "svarar" varandra med en ljudlig inandning, som betyder ungefar samman som en amerikansk "uh-huh" eller "mmmm". Ni svenskar vet sakert vad jag menar. Mammas syster i Prag visste inte vad mamma gjorde nar hon gjorde detta. Darfor har hon slutat att gora det nar kon paratar med tjecker, men inte nar hon pratar med svenskar.

Denna veckan pa en av mina favorit podcaster "A Way With Words" pratade de om just detta fenomen. Killen som fragade om det hade varit i Irland (tydligen sker det dar ocksa) och hade velat hyra ett rum. Damen som skulle hyra ut rummet gjorde dessa ljudliga inandningar och han trodde hon hade nagot slags andningsbesvar. De (radiopratarna) berattade att detta kallas pulmonic ingression (PI) och ar valdigt vanligt i de skandinaviska landerna.

I Sverige hade det tydligen gjorts ett experiment dar folk ringde till en resebyra. Nar de pratade med en riktig person gjorde de PI men nar de trodde att de pratade med en dator sa gjorde det inte. Valdigt intressant. Hur ofta gor du PI?

tisdag 7 april 2009

Weekend warriors

Den har helgen snoade det o regnade det.... need I say more? Jag ar latt deprimerad. Det snoade idag igen (onsdag) och just nu ligger det ett tunnt lager pa hela tradgarden....HALLA. VAREN. Vart tog du vagen??
Naja, aven om vi inte kunde, eller ville, jobba ute i tradgarden sa jobbade vi hart pa ett annat projekt pa var valdigt langa lista: Trailern. Nar vi kopte var mark kom den med allt skrap plus en ful trailer (den sorten som vissa bor i). Inte nog med att den ar rostig o ful utanpa, men den ar acklig och hemsk innuti. De vilda djuren pa var mark, moss, faglar, insekter etc. har satt den som en prime location eftersom den har tak och massor av isolering. Darfor ar den full av skit (bokstavligen) av alla de sorter. Sen ar den ju full av damm, smuts, vatten, mogel o annat trevligt.


________________________Before->


Sa vi har spenderat helgen med att riva ner gipsplattevaggarna, plankorna etc. Vissa delar av trailern ska sparas. T.ex. Takbjalkarna ska anvandas till att gora ett par skjul, aluminiumsidorna ska ocksa anvandas till detta, isoleringen skall anvandas till ladan, underredet skall kanske bli en bro pa Tim's foraldrars mark och vissa elektriska komponenter ska sparas till....inte vet jag. Resten ska slangas.

Det var inte sarskilt kul att jobba i denna ackliga trailer, speciellt inte nar vidrigt vatten som hade silats genom bajs isolering droppade pa mig. Blaachhh! Men det var avstressande att sla sonder vaggar och lite "mysigt" att jobba tillsammans med Tim. Han tyckte jag var sa sexig i mina jobbklader....You tell me?
Och jag langtar efter en utsikt utan varan white-trash boning sa det maste goras. Vi ar halvvags dar. Nastan hela insidan ar rensad. Vi har ett rum kvar. Sen ska vi ta ner sidorna och underredet ska koras ivag. Det ar vad vi ska gora denna helgen. Kul, kul...

torsdag 2 april 2009

goda grannar pa riktigt

Ni ar sakert lika trott som jag pa de har javla lapparna som uppenbarar sig var o varannan dag. Nar jag akte hem efter jobbet kande jag mig nastan illamaende. Jag undrade om en ny lapp skulle finnas pa tradet, eller kanske ringde han nagon som hade tagit min hund...jag var orolig.

Nar jag kom till uppfarten sag jag ingen lapp pa tradet (Puh) men en lapp pa brevladan (NEJJJJ). Den har lappen var dock skriven i prydlig handstil och var rattstavad (hm). Det stod: Your dog is at my house 260 Wemple Rd. Sen hennes namn o tele nr. "Ah nej" tankte jag. "Annu en arg granne?" Jag korde direkt dit och mottes av en trevlig medelalders dam och Gunnar.

Hon berattade att han hade vandrat in pa hennes uppfart pa formiddagen och hon hade direkt tagit hem honom. Hon var orolig for varan vag dar folk kor som galningar. Hon gillade Gunnar skarpt, sa att han uppforde sig bra och var hur snall som helst. Jag berattade om problemen vi har haft med grannen mittemot (brevid henne) och hon sa att han var "a scumbag" och att vi borde undvika all kontakt med honom. Det finns inga lagar mot skallande hundar och han borde vara orolig for polisen sjalv. (HA!) Tydligen har hans son varit i fangelse och han kommer sakert att aka dit sjalv enligt henne...hm, interesting!

Jag ar sa glad att vi har atminstone en bra granne. Jag har redan satt ihop ett tackkort. Vill garna behalla grannsamjan ifall han eller nan annan av hundarna kanner for att springa ivag igen.

Sa hur kom det sig att han kunde springa ivag? Tydligen var halsbandet inte tight nog och inte hog nog niva. Han kande helt enkelt inte den lilla stoten nar han sprang over gransen. Det ar nu fixat och forhoppningsvis hander det inte igen.

onsdag 1 april 2009

taco dressing

Harom veckan kopte jag en san dar dyr salladmix (fast jag anvande saklart kuponger sa det var inte superdyrt) som kom med sallad, riven ost, majs chips, sour creme och en god salladsdressing. Kombinationen var saaa god. Men jag ville inte projsa $4-5 for en liten pase sallad. Sa jag bestamde mig for att forsoka kopiera dressingen och lyckades. Har ar receptet:

2 dl ranch dressing (jag anvande light),
1 dl salsa (som jag korde i mixern for att slata ut den),
1 msk sour creme,
liiite cayenne peppar,
1 tsk malen kummin (detta ar ungefar, jag kor pa smak inte pa exakta matt)
1/2 tsk vitlokspulver (ocksa ungefarligt)

Blanda ihop och njut over en gronsallad med tomat o gurka som du toppar med krossade majs- eller fullkornschips (Jag gillar Sun chips), en msk sour creme och om du vill lite riven ost. Kanske inte det basta bantningsreceptet, men det ar jattegott.